MÉREGTELENÍTÉS TERHESSÉG ELŐTT

 

Hogy miért is ilyen szigorú ez a cím? Nos, azért, mert most nagyon fontos és megdöbbentő dolgokról lesz szó: ugyanis a leendő anyukák és apukák az étkezésükkel a szervezetükbe bejuttatott vegyi anyagok tömkelegét átjuttatják a magzataik, gyermekeik testébe! Ezt pedig csak a teherbeesést megelőző időszakban végzett méregtelenítéssel lehet megakadályozni, kivédeni. 

A médiában igazából ritkán hallani valós, az életünket valóban érintő híreket, melyek az életminőségünket, egészségmegőrzésünket szolgálhatná. A reklámok, filmek viszont ontják magukból a nyugati életvitel, táplálkozás mintáit – melyek káros hatásaival, következményeivel csak ritkán szembesülünk – leginkább az orvosi rendelőben…

 

 

Így van a bolti élelmiszerekben, tisztálkodó és tisztítószerekben, csapvízben, városi levegőben található vegyszerekkel is, melyeket igen nagy mennyiségben észrevétlenül és automatikusan bejuttatunk a szervezetünkbe. 

Korunk emberek napi szinten akár 180 különféle vegyi anyaggal érintkezik, illetve eszik meg.

A felmérések szerint egy átlagos európai ember szervezetében akár 300 (!) különféle vegyi anyag: adalékanyagok, tartósító- és permetszerek, stb található. De hogy ezeknek milyen következményi lesznek velünk-bennünk, arról már nem igen szól a fáma…

 

 

 

Arról sem igen hallunk, hogy a felnőttek szervezetében szorgalmas munkával telepakolt vegyi anyagok jó része bent is marad és a zsír-, a csontszövetekben, stb raktározódik, koncentrációjuk egyre nő. Így csak az idő kérdése, hogy mikor (évek, évtizedek múltán) jelentkeznek a nem kívánt következmények különféle allergiák, rák, terméketlenség, vagy egyéb formában.

(Ha szeretnéd mélyebben beleásni magad a témába, itt utána olvashatsz, rengeteg cikk, tanulmány érhető el a vegyi anyagok káros hatásairól:

http://www.lelegzet.hu/archivum/1992/05/1892.hpp.html

http://www.greenpeace.org/archive-international/en/campaigns/detox/chemicals-out-of-control/further-reading/Greenpeacehazardouschemicalsinvestigations/)

 

Lemérgezzük a babáinkat!

 

 

Az igazi dráma pedig az, hogy terhesség és a szoptatás esetén ezek a vegyi anyagok átjutnak a magzat, illetve a csecsemők testébe! A közhiedelemmel szemben ugyanis a köldökzsinór nem védi meg a magzatot az anya szervezetében zajló folyamatoktól, állapottól.

Ezt jól bizonyítja az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport, Environmental Working Group (www.ewg.org) civil szervezet megbízásából készített vizsgálat, mely különféle vegyi anyagokat keresett, újszülöttek köldökzsinór vérét elemezve.

Az eredmény sokkoló! Kiderült, hogy 287 különböző vegyi anyagot találtak a köldökzsinórvérben!

S ha ez nem lenne eléggé horrorisztikus, közülük 180 anyag rákot is okozhat, 217 pedig idegrendszeri problémákhoz vezethet, míg 208 születési vagy fejlődési rendellenességek kialakulásához is hozzájárulhat!

 

 

 

 

Kötelező tisztítókúra terhesség előtt

 

Ezek után valószínűleg nem kell sokáig bizonygatni, hogy szükséges rendszeresen méregtelenítő kúrákat tartanunk. Fokozottan igaz ez, ha történetesen gyermeket szeretnénk vállalni.

Először talán a kisbabára gondolunk ilyenkor – és valóban, szörnyű belegondolni, hogy az a kis fejlődő testecske telibe kap olyan mennyiségű vegyi anyagok tömkelegét, melyek a felnőttek szervezetét is megbetegítheti… de mégis, először a leendő anyukák és apukák egészsége érdekében szükséges a fogantatás előtti méregtelenítés, hiszen

  • a felhalmozódott vegyi anyagok időzített bombaként bújnak meg a szervezetünkben – soha nem lehet tudni, hogyan és milyen területen fejtik ki negatív hatásaikat, milyen betegség okozói, hozzájárói lehetnek,
  • folyamatosan leterhelik az immunrendszerünket, elszívva ezzel az építéshez, egészséges működéshez szükséges energiánkat, és így közvetlenül is növelhetik a betegségek kialakulásának a kockázatát,
  • rombolják a hormonrendszerünket, nem véletlenül számos vegyi anyag neve angolul: hormone disruptor – azaz hormon pusztító, romboló.
  • a testünkbe jutott vegyi anyagok még az ivarsejtekben is kimutathatók – tehát sajnos, nincs előttük akadály.

 

 

A sort még sokáig folytathatnánk, a mondanivalónk summája az: hogy elsősorban a saját érdekünkben, az egészségünk megőrzése, illetve helyreállítása érdekében fontos tisztító kúrákat rendszeresíteni az életünkben. A leendő gyermekünk egészsége ezek után következik.

 

(a hormonrendszerünkre gyakorolt negatív hatásokról a WHO tanulmányaiból bővebben is tájékozódhatsz itt:

https://www.who.int/mediacentre/news/releases/2013/hormone_disrupting_20130219/en/

https://www.who.int/ceh/risks/cehemerging2/en/)

 

 

Tisztítókúra és tisztántartás

 

 

És ha már csinálunk valamit, csináljuk jól!

Mi lenne, ha nem csak rendszeresen méregtelenítenénk magunkat, hanem el is hagynánk a vegyi anyagokkal telített és ezek alapján készült ételek, italok fogyasztását, tisztálkodó- és takarítószerek használatát?

Mi lenne, ha úgy döntenénk, nem eszünk meg olyan élelmiszereket, melyekben ilyen, olyan, amolyan vegyi anyagok vannak, akármilyen E-vel is vannak jelölve? 

 

Gondoljuk végig, van-e értelme úgy neki látni a méregtelenítésnek, ha másnap ugyanúgy folytatjuk tovább az életünket, ahogy a kúra előtt?