MAGUNKRÓL

AHappyWoman egy új kezdeményezés Magyarországon. Egy olyan szemléletet és megoldást szeretnénk meghonosítani, mely képes radikálisan javítani a meddősséggel küzdő párok egészségügyi állapotát és helyreállítani a termékenységüket.

Sajnálatos módon, világméretekben drámaian romlik a termékenység, így egyre kevesebb baba születik meg. Ennek nem csak az az oka, hogy a fejlett országokban a nők 30 éves kora köré tolódott ki az első gyermek szülése, hanem leginkább az, hogy – mind a férfiak, mind a nők esetében – egyre jelentősebb a hormonháztartás megborulása, mely természetszerűen vonja magával a peteéréssel, a ciklussal kapcsolatos problémákat és több nőgyógyászati rendellenesség mögött is ez áll.

Ma már nem ritka, hogy huszonéves hölgyeknél jelentkezik az amenorrhea, (a menstruáció ki- illetve elmaradása), mely alapesetben a klimax előjele, tehát az ötvenes évek környékén esedékes. A férfiak termékenységi képessége pedig megdöbbentő módon, akár töredékére is csökken a fejlett országokban.

A termékenységgel kapcsolatos problémák nem csak azért hangsúlyosak, mert meddőséget okozhatnak, mely hatalmas lelki terhet jelent az érintettek számára, hanem azért is, mert az egészséges havi ciklus a hölgyek testi egészségének a jele is egyben.

Ez visszafele is igaz: ha nem működik rendesen a „női részleg”, gyakorlatilag ezzel jelzést ad a szervezetünk, hogy nem működik rendesen a testünk.

Ha túl nagy terhelést kap ugyanis a szervezetünk, elsőként az egyébként nem létszükségletű szaporodás részletet „kapcsolja ki”, blokkolja le, mert a túlélésre kell koncentrálnia. Ezért fontosodafigyelni a ciklusunk működésére, hogy időben észrevegyük és reagálhassunk a problémákra.

A legtöbb női egészségügyi probléma, meddőség mögött egyensúlytalanság áll fenn – hormonális és lelki szinten egyaránt.

Klinikai tapasztalatok azt mutatják, hogy a termékenységgel kapcsolatos problémák 30%-a lelki eredetű (azaz nincsen szervi elváltozás), 20%-a peteérés elmaradása, (tehát hormonális eredetű), 15%-a pedig petefészek elzáródás, 26%-ért pedig a férfiak a felelősek.

Mivel tehát a problémák jelentős részét a testi-lelki egyensúlytalanság okozza, a megoldás kulcsát egyrészt az okok megtalálásában, másrészt – ezek helyreállását követően – az egyensúly helyreállításában látjuk.

Alapelvünk tehát: első körben a probléma valós gyökerének megtalálása – legyen az testi vagy lelki eredetű. Gyakori a tüneti kezelés, de nem vezet messzire a reflexszerű gyógyszer kapkodás.

Alapelvünk másik fontos pillére, hogy természetes módon segítsük, támogassuk a testünket az egyensúly helyreállásában.

Itt fontos hangsúlyozni a természetes módokat: természetes alapanyagokat helyezünk előtérbe, melyek a női és a férfi reproduktív rendszer működését támogató speciális gyógynövényeket, vitaminokat, ásványi anyagokat jelent.

Ezeknek köszönhetően a legtöbb esetben a szervezetünk maga képessé válik újraindítani és stabilizálni a hormonműködést, a peteérést, és újra a rendes mederbe kerül a menstruációs ciklus.

A természetes alapanyagokból álló kúrák mellett életmódváltást is javasolunk, melyben nagyobb hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás, illetve a stresszforrások feltárása, a párkapcsolati problémák rendezése, de akár a terhességhez, az anyasághoz való hozzáállásunk, de a múltban, a nőiességünket, szexualitásunkat ért negatív események, traumák felülvizsgálata és feldolgozása is.

Cél a lelki békénk megtalálása, családtagokkal, emberekkel és Istennel való kapcsolatunk rendezése, illetve amennyire lehetséges a stressz kizárása az életünkből.

A happywoman.hu üzenete

1. Az egészségügyi problémák mögött álló lelki és stressz források feltérképezése, kezelése és lezárása.

2. Majd ezt követően természetes alapanyagú és hormonmentes tisztítókúra, valamint speciálisan a reproduktív rendszerre ható táplálkozási módok.


A meddőséggel küszködő házaspárok gyógyulása és a gyermekeik megszületése motivál bennünket.

Ez a célunk