Felkészülés a terhességre

BIÓ A JÓ!

A bió vagy az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek talán még mindig a luxus kategóriába számítanak, hiszen kissé drágábbak a kommersz társaikhoz képest. Az ár azonban ebbe az esetben ne vezessen bennünket, hiszen ha bió élelmiszert vásárolunk, valójában jóval többet kapunk pénzünkért. Nézzünk néhány pozitívum érvet, mely segíthet a bió térfelére dönteni a mérleg serpenyőjét.


1, A KEVESEBB TÖBB

Minden egyes vizsgálat bebizonyította, hogy a bió, vagy az ökológiai gazdálkodásból származó zöldségek, gyümölcsök, sőt hús és tejtermékek jóval több vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, mint a mára hagyományos gazdálkodásnak betudott permetszerrel, műtrágyával megtermelt és adalékanyagokkal előállított élelmiszerek.

Így tehát a bió egyszerűen jobb, értékesebb és finomabb is. Elég tehát kevesebbet fogyasztani belőlük, és a szervezetünk jóval több értékes anyagokhoz jut hozzá. Ami tehát látszólag drágább, az valójában olcsóbb.


2, SOKKAL TÖBB AZ ANTIOXIDÁNS

A bió élelmiszerek egyszerűbben jobbak – ami azt is bizonyítja, hogy jóval több antioxidánst tartalmaznak, mint a boltban kapható kommersz ételek.A British Journal of Nutrition című lapban publikált tanulmányban megerősítették, hogy az organikus körülmények között „felnőtt” zöldségekben, gyümölcsökben magasabb az antioxidáns szint.

Kiderült, hogy a bió zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonával, magokkal annyival több az antioxidánst tudunk bevinni a szervezetünkbe, mintha még 1 vagy 2 extra adagot ettünk volna belőlük!


működéséhez. Étrendünket ezért ennek megfelelően kell összeállítanunk.

Az antioxidánsok többek között azért is fontosak, mert védik a sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól, illetve a védik sejtek DNA-jukat.

Ezek a szerepük minden esetben fontosak, azonban korunkban, amikor a daganatos megbetegedések szinte már járványszerűen vannak jelen, különös jelentőséggel bírnak.

De az antioxidánsok a gyermeket tervező párok számára is nagyon fontos, hiszen a DNS-ket hordozó ivarsejtjeink termeléséhez, egészségéhez alapvető az egészséges táplálkozás, ezen belül a bió, öko ételek bőséges fogyasztása.


3, A BIÓ ÉTELEK SEGÍTENEK A HORMONHÁZTARTÁSUNKNAK

Bizonyítottan károsítják az egészségünket a permetszerek, a GMO-tartalmazó élelmiszerek, illetve tápok, melyeket elfogyasztó állatokat végül mi fogyasztunk el. A húsukkal, illetve a tejükkel azonban bekerül a szervezetünkbe a GMO is.

A vegyszerek egy rész úgynevezett xenohormonokat tartalmaznak, melyeket egészen egyszerűen „hormonrendszer pusztítónak” nevez a szakirodalom. Nem véletlen, hiszen s