3 szuperétel, melyek javítják a termékenységet

 

Az étkezés és a termékenység szoros összefüggésben áll egymással. Mai világunkban kevesen éheznek ugyan, de sokunk teste mégis nélkülözi a minőségi ételeket, melyekből megszerezhetné az optimális működéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagokat. Azoknak pároknak tehát, akik baba tervezés időszakában vannak, érdemes átvizsgálni az étrendjüket és mindkét fél (!) számára átállni a tudatos táplálkozásra.

 

MILYEN ÉTELEK TÁMOGATHATJÁK A TESTÜNK  TERMÉKENYSÉG-KÉPESSÉGÉT?

 

Csak néhány következzen a sok közül:

Tojás:

 

A tojás nem véletlenül számít top élelmiszernek, hiszen elképesztően sok pozitívummal rendelkezik. Egyrészről nagyon sok D-vitamint tartalmaz, mely nélkülözhetetlen a termékenységhez. Kutatások támasztják alá, hogy meddőséggel küszködő hölgyek nagy része D-vitamin hiányban szenved!

De a tojás nagyon fontos tulajdonsága még, hogy B12-vitaminban is gazdag, sőt omega-3 zsírsavat és folsavat is tartalmaz, amiről tudvalevő, hogy csökkenti a fejlődési rendellenességek előfordulását. És ha ez még nem volna elég a tojás „jóságából”, akkor elmondjuk, hogy ez a „teremtmény” igen gazdag antioxidánsban és karotionidokban, melyek szintén erősítik a hölgyek fogamzóképességét.

Úgyhogy Hölgyek, csak bátran együk a tojást!

 

 

 

 

Barna rizs

 

A barna rizs teljes értékű étel, gazdag tápanyagokban – főként azért, mert nem távolítják el az értékes héját, ahogy ezt a hagyományos fehér rizs esetében történik.

Barna rizs fogyasztása esetén tehát részesülhetünk B3, B1, B-7 vitaminokban, de mangánt, foszfort, vasat, szelént is magunkhoz veszünk.

Hasonlóképpen rostot, folsavat és esszenciális zsírsavakat is bőven tartalmaz.

Egy több éves felmérés eredményként kiderült, hogy azok a hölgyek között, akik csak fehér rizst ettek, 92%ban magasabb volt a terméketlenség aránya szemben a barna rizst fogyasztó nőkkel.

 

 

 

 

Brokkoli

 

A C-vitamin az egész szervezetünk számára alapvető és nélkülözhetetlen vitamin – így van ez a termékenységgel kapcsolatban is. A brokkoli C-vitamin tartalma igen magas, így – számos más kiváló tulajdonsága mellett javíthatja a teherbeesés esélyeit és csökkenti a vetélés kockázatát.

A férfiak – leendő apák – számára is előnyös lehet a brokkoli fogyasztása, hiszen a C-vitamin hozzájárul a spermiumok minőségének javításához és a DNS-szerkezetének védelméhez is.

Jó hír lehet még, hogy a brokkoli a C-vitamin mellett B-vitaminokat, kalciumot, vasat és cinket is tartalmaz.